Vackra Saint Jean Cap Ferrat

Från Saint Tropez åkte vi till vackra Saint Jean Cap Ferrat där vi spenderade de tre sista nätterna. Vi tog in på charmiga La Voile d’Or som har en air av att vara så som Rivieran var på den gamla goda tiden. Typ Snobbar som jobbar. Den vackra restaurangen höll däremot inte den klass den borde, framför allt inte service-mässigt. Men jag misstänker att vi blev underservade för av att vi var booking.com-gäster samt att vi var det enda sällskapet med barn på den middag vi åt på hotellet.

Som jag tidigare skrivit hade jag bokat bord på La Chèvre d’Or i Eze Village den 14:e juli – Frankrikes nationaldag. Bara bilturen upp hit längs Moyenne Corniche är fantastisk. Och det var storslaget att få sitta där högst uppe på berget och njuta av utsikten, maten och vinet. Eller maten var faktiskt inte så märkvärdig, men vi åt ju då heller inte på hotellets tvåstjärniga restaurang. Får sikta på det nästa gång. Men den har å andra sidan inte den ljuvliga terass vi satt på…

En tur till Monaco hann vi med också – där kunde vi visa våra barn var vi brukade gå och fika när vi pluggade här – Café de Paris såklart! – och var vi bodde och brukade röra oss. Det var verkligen roligt nu när de blivit så stora. Och självklart gick vi in i lobbyn på Hotel de Paris och tog på hästens knä, en akt som symboliserar att man alltid kommer att återvända hit.

Besöken till Villa Kerylos och Villa Ephrussi de Rothschild förgyllde också de sista dagarna på resan. Dessa platser gör jag varsitt eget inlägg om eftersom jag lyckades få så fina bilder här och de förtjänar det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *