Vad är viktigast?

Igår var jag på Klara K dagen och lyssnade på många intressanta kvinnor och där två, tre var riktigt intressanta… Börjar här med Anna Berggren, VD inom MTG-gruppen och Klara K Förebild 2011, som pratade om kvinnligt ledarskap – hur man får ihop livet som chef och vad chefens viktigaste uppgift är. Den viktigaste enligt henne var att samtala med människor som väljer att lämna företaget och därmed kunna förbättra förutsättningarna för att attrahera och behålla de bästa talangerna. Där har nog många bolag en hel del att lära…

Men det mest intressanta som hon tog upp var att det är bra att skaffa sig en helhetssyn på sitt (chefs-)jobb och liv genom att fundera över ”Min tid på jorden”. Anna hade deltagit i ett ledarskapsevenemang i England där en kvinna berättat om hennes intervjuer med döende människor på ett Hospice och vad de ångrat mest i livet. Så här såg den ”ovetenskapliga” listan ut:

  • Önskar att jag haft mod att leva det liv jag själv ville leva och inte det liv som förväntades av mig.
  • Önskar att jag tillåtit mig själv att vara lyckligare.
  • Önskar att jag spenderat mer tid med min familj (uteslutande män).
  • Önskar att jag oftare sagt vad jag tyckte och därmed vågat ta fler konflikter.

Intressant… tål att reflektera över. Man har ju hört en del av det här förut, men det är viktigt att påminnas…

En annan bra sak Anna tog upp var vikten av att ha en power hit! Att inför tuffa och utmanande tilllfällen ha en låt som peppar igång en. Anna har den här som jag snor rakt avSmile. Underbar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *