Vad blir det för mat?

Jag tror att Sveriges barnfamiljer generellt kan delas upp i två kategorier när det gäller fredagsmiddagar – de som äter tacos och de som äter biff med bea. Men är det inte ganska skönt och praktiskt med en fredagsrutin?

Vår familj faller inom kategorin biff med bea och ibland händer det att jag till och med gör en EGEN bearnaisesås istället för den färdiga från Lallerstedt (när vi kör den blandar jag i och för sig upp den med lite crème fraiche, olivolja och pressad lime för att minska andelen e-medel och få den att kännas lite mer hemgjord). Och när jag gör en egen blir det den här extra-enkla bearnaisen som är en höjdare för alla oss som alltid lyckas få bean att skära sig. Fast jag har även fått den här att skära sig… Men då elvispar jag bara i lite crème fraiche och vips är där bara en lite tjockare (dock något smaklösare) sås, men inte längre skuren.

Receptet på den enkla bearnaisesåsen hittade jag när jag läste den här underbara artikeln, Mat med stil, med Jens Linder och Susanne Ljung där man frågar sig: Finns det några likheter mellan mat och mode? Kanske ett diskussionsämne till den grillade fredagsbiffenSmile?

Och när det gäller val av biff – gräskött slår allt annat kött på alla fronter!

One thought on “Vad blir det för mat?”

  1. Vi tillhör båda kategorierna!:) i dag blir det tacos – sen känns det som om säsongen går över till det andra, men med grillat kött!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *