Vårlunch och vårplantering

Vi har varit på Gamla Orangeriet och ätit lunch idag. Det ligger i Bergianska trädgården strax norr om Stockholm. Om du bor i Stockholm eller har vägarna förbi och inte redan varit här kan jag verkligen rekommendera stället. Mysig växthusmiljö och hög klass på maten. Susanne Torssell som driver Orangeriet har en gedigen bakgrund som kock, utbildad på Culinary Art på Restaurang-högskolan i Grythyttan och har tidigare arbetat på stjärnkrogar i både Sverige, Tyskland och England. 

Förra året ordnade jag en sommarlunch här med min avdelning på Svalan och då åt vi så fantastiskt gott! Jag har sedan dess försökt efterlikna den här rätten hemma flera gånger och faktiskt lyckats bra. Det är ju råvarorna det hänger på… Rätten bestod av torskrygg som steks i mycket smör och olivolja tillsammans blandade oliver, färska tomater och färsk citronverbena. Till detta kokt potatis och en sallad. Hur enkelt som helst, det gäller bara att hitta citronverbena, men örten finns på de flesta växthus.

Passade på efter den goda lunchen idag (bestående av lax med gulbetor, vårlök, cornichonger mm.) att stanna till på Plantagen och handla lite vårväxter. Hittade även stearinljus i en härlig ljusbeige-genomskinlig(!) ton till ljuskronan i matrummet. En skön dag med mycket sol har det varitSmile!

Vårplantering
Vårkatt
Ljuskrona

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *